­
5 januari 2017

Failliet Hescon maakt doorstart na overname door PromTeg Groep

Werkgelegenheid en leveranties gegarandeerd

PromTeg Groep uit Duiven neemt per direct de activiteiten, het personeel en de rechten van het failliete Hescon uit Winterswijk over. Met de doorstart zijn ook tenminste 10 van de 13 arbeidsplaatsen van het bedrijf gegarandeerd. Het bedrijf zal blijven werken vanuit Winterswijk en zal verder gaan onder de naam Hescon Industries BV.

“Wij zijn verheugd met de toevoeging van Hescon aan onze groep. Er is een duidelijke synergie tussen de PromTeg Groep en Hescon, waar beiden in de toekomst van zullen profiteren. Tevens zijn wij verheugd dat wij nagenoeg alle arbeidsplaatsen hebben kunnen behouden.” aldus directeur Peter Postma van de PromTeg Groep.

Met de doorstart kan Hescon ook de contracten met haar opdrachtgevers na blijven komen. Met haar leveranciers zijn goede afspraken gemaakt over het blijven leveren van de goederen en diensten aan Hescon. “Hescon heeft altijd bekend gestaan om de kwalitatief hoogstaande producten en diensten die ze leverden. Dat blijven wij ook in de toekomst doen.”, volgens Postma. “Dat er nog wat hobbels te nemen zijn, is evident aan het verloop van een faillissement. Maar dat onze leveranciers en klanten achter ons blijven staan is vooral een opsteker voor de werknemers.”

Curator Welling van Welling & Hofstede Advocaten uit Doetinchem is tevreden met de overname door PromTeg Groep, “Uit de mogelijkheden die er waren is dit de beste oplossing gebleken voor zowel de medewerkers alsmede ook voor de klanten en crediteuren. Met de overgang naar de PromTeg Groep is er voor de toekomst een stabiele basis gelegd.”, aldus Welling.

Over Hescon:
Hescon is een allround partner voor de industriële automatisering. Zij levert daarbij een totaalpakket aan industriële componenten en systemen. Met haar team van professionals zorgt Hescon voor ondersteuning bij de engineering, inbedrijfstelling, installatie, software ontwikkeling en scholing. Hescon blijft turnkey oplossingen leveren. Op korte termijn zullen de producten- en de dienstengroepen uitgebreid worden.
Heeft u vragen? Bel ons 088 657 1450

 

­
Copyright (C) 2018 Hescon Industries BV - Privacy Statement